A Region levédés arra szolgál, hogy az általad kiválasztott területet levédhesd, hogy más ne tudjon oda építkezni, vagy éppen rombolni. A menete nagyon egyszerű, két fontosabb lépése van a levédésnek. Először is kijelölöd a levédendő területet. Ha megvan a kijelölés, akkor egy parancs segítségével létrehozod a levédést.

Először a rövid verzió. Logikára ugyanaz mint a ZMOD-os, csak nem faásó van, hanem fabalta, és más a parancs. :)

  1. Kijelölöd a telked két átellenes sarkát fabaltával. (ugyanúgy mint a zmod-ban, csak ott faásóval kellett, nem fabaltával)
  2. Utána beírod ezt: /region claim <teleknév>
  3. Készen vagy.

A hosszabb verzió is ugyanez, de érdemes elolvasnod:

A kijelölés:

 A kijelölésre két külön módszer van, mindkettő egyszerű, és ugyanolyan jó. A levédendő területedet elképzeled egy nagy kockának, amin belül fogsz építkezni.

 

 

 1. Első módszer: fogsz egy fabaltát, és kijelölöd ennek az elképzelt nagy kockának az egyik alsó sarkát bal klikkel. Ekkor kiírja, hogy first position set to ...... A fabaltával átmész az elképzelt kocka átellenben lévő felső sarkához, és jobb klikkelsz. Ekkor kiírja, hogy second position set to..... Kész is vagy a kijelöléssel.

2. Második kijelölési lehetőséghez még fabalta sem kell. Az első pozíciót úgy jelölöd ki, hogy ráálsz, és beírod ezt a parancsot: //pos1. Majd átmész a másik blokkhoz, arra is ráállsz, és beírod: //pos2. Kész van a kijelölés. Tehát a fabalta klikkentése helyett itt paranccsal jelölöd ki a két pontot.

A kijelölés kiterjesztése (bővítése):

Ez akkor jön jól, ha nem akarsz magas tornyokat építeni hogy elérd a képzeletbeli kockádnak a felső sarkát. Ilyenkor elég a talajon kijelölni két pontot, majd ezt kiterjesztheted többféleképpen:

//expand vert - A kijelölésedet kiterjeszti az alapkőtől az ég tetejéig.

//expand down(le)/up(fel)/north(észak)/south(dél)/east(kelet)/west(nyugat) XXX. Tehát egy példa parancs: //expand 100 up - ez 100 blokk magasba emeli a talajon létrehozott kijelölésedet. Vagy //expand north 50 - ez északi irányba terjeszti ki 50 blokkal a kijelölésedet. Vagy például //expand down 20 - ez 20 blokkal kiterjeszti lefelé, Stb. stb.

A bővíteni csak a kijelölést lehet! Meglévő levédést nem tudsz bővíteni. Ha meglévő regiont szeretnél bővíteni, akkor először töröld ki a regionodat, majd védd le újra, ahogy szeretnéd!

Lefoglalás:

A kijelölésed már kész, most jön a foglalási parancs, ami a következő: /region claim <teleknév>

Ahol dupla // jelet írtam az direkt van, használd te is úgy! És készen is vagy, létrejött a lefoglalásod. Ellenőrizni úgy tudod, hogy kézbe veszel egy marhabőrt, és jobbklikkentgetsz, ekkor kiírja, hogy a klikkentett blokk milyen levédésben van, vagy nincs levédve.

Törlés:

Ha ki akarod törölni a levédésedet, így csináld: /region delete <teleknév>

 

Tag hozzáadása, elvétele:

Ha azt szeretnéd, hogy más is hozzáférjen a levédésedhez, akkor így add hozzá:

/region addmember <teleknév> <játékosnév>

És így vedd el:

/region removemember <teleknév> <játékosnév>

 

Tulaj hozzáadása, elvétele:

Ha azt szeretnéd, hogy más is tulaja legyen a levédésednek, akkor így add hozzá:

/region addowner <teleknév> <játékosnév>

És így vedd el:

/region removeowner <teleknév> <játékosnév>

 De vigyázz, az új tulaj ki is zárhat téged!


 Jó, ha tudod:

  • Olyan területre nem tudsz levédést készíteni, amit már más levédett! Ekkor hibaüzenetet kapsz.
  • Csak a saját levédésedet tudod állítgatni, másét természetesen nem!
  • 5 db. levédésed lehet ezzel a módszerrel, egyenként 500.000 blokk nagyságban. Gondold meg, mennyire mélyen véded le a telked, vagy inkább szélesebb, nagyobb legyen!