Amikor feljössz játszani a szerverünkre, akkor egyben elfogadtad, és magadra nézve kötelezőnek tartod a szabályzatunkat. Ezt kérlek vedd figyelembe. A szabályzat megszegéséért KITILTHATUNK. Valamint ha a staffság úgy ítéli meg, hogy bármilyen tevékenységed zavaró, vagy bomlasztó, esetleg bármilyen módon a kárára van a szerverünknek, különösebb indoklás nélkül is KITILTHATUNK.

Szerverünkön rendkívül egyszerűek a szabályok.

Szabályzat:

 1. Nem tűrjük a rasszizmust, a rasszista kifejezéseket, szavakat. Nem vitázunk arról, mi a rasszizmus. - BAN-t (kitiltás) kapsz azonnal.
 2. Ne használj a szerveren obszcén kifejezéseket , illetve ne építs obszcén jelképeket( ne káromkodj)!
 3. A szerveren szexuális tartalmú kiírások , valamint szenvedélybetegséggel kapcsolatos kiírások, függőséget okozó szerek (drogozás, alkoholfogyasztás, dohányzás) említése TILOS, a kiskorú és fiatalkorú játékosok védelme érdekében. Személyi épséget veszélyeztető tettek végrehajtásának elősegítése  (öngyilkosságagra buzdítás) TILOS  a szerveren.
 4. Mindenki vallását, származását, etnikai hovatartozását, nemi identitását, politikai irányultságát tiszteld és fogadd el.
 5. Politikai vonatkozású megjegyzéseket kerüld, mivel azok sérthetik mások nézeteit, a téma nem része a játéknak és szellemiségének. Nyílt politizálás (chaten) a szerveren TILOS. Mások provokációja nem elfogadható. Politikai, vallási és ideológiát képviselő szereplőket ne említs nyílt chaten, mert esetleg másokat ez provokálhat. A felsoroltak megszegése némítást, illetve kitiltást vonhat maga után, egyedi elbírálás szerint.  Aktuálpolitikai szereplők említése TILOS a nyílt chaten ezeket magánbeszélgetésben tárgyald meg, ha azokról szeretnél beszélni.
 6. A szerveren szigorúan TILOS önkényuralmi jelképek építése ( horogkereszt, nyilas kereszt, szovjet csillag, ISIS jelképei, terroszervezetek jelképei) tárgyak elnevezése felsoroltak alapján. Második világháború vezéreinek , vezetőinek , katonai részvevőinek említése TILOS. I.Világháború utáni politikai szereplők említése TILOS. A szabály megszegése végleges karakter BAN-t (kitiltás) vonhat maga után.
 7. Ne hirdess más szervert sem chaten, sem magánbeszélgetésben! ( magánbeszélgetésben, chaten más szerverek IP cimét, vagy nevét leírni TILOS) A szabály megszegése azonnali karakter kizárást  BAN-t (kitiltás) von maga után.
 8. Ne trollkodj. Amit más épített, azt ne rombold le, ne tedd tönkre akkor sem, ha nincs levédve. - JAIL-t (börtön) vagy BAN-t (kitiltás) kapsz érte, a trollkodás mértékétől függően.
 9. Ne provokálj, ne zaklass másokat pl. teleport kérelemmel. 1 perctől több órás MUTE-t (némítás) kapsz érte. 
 10. Ne FLOOD-olj (ismételgess) a csetben. Akkor írj újra, ha az előző írásod már nem látod. Többszöri FLOOD esetén némítást kaphatsz büntetésként. 
 11. Ha BUG-ot (hibát) fedezel fel a szerveren, köteles vagy jelenteni a STAFF tagoknak. Ha nem jelented, hanem kihasználod, BAN-t (kitiltás) kapsz érte.
 12. Ne kéregess! Nem adhatunk sem rangot, sem pénzt, sem gyémántot, sem játékidőt! Ezzel csak zavarod a STAFF tagokat, és le fognak némítani illetve más büntetést adnak.
 13. Amennyiben a játékidődben hiányt vélsz felfedezni, jelentsd ezt egy ADMIN-nak.
 14. Tilos HACK-elni. Ha HACK-elsz, vagy mod-olt klienst használsz BAN-t (kitiltást) kapsz érte. A csalás detektálására PLUGIN-ok figyelik a szervert, melyek jeleznek , ha valaki gyanús tevékenységet végez. Az illetőt a staff tagok láthatatlanul ellenőrzik, és eszerint cselekszenek. Nem mentség, hogy csak "kipróbáltam". Az sem mentség, hogy "de jó vagyok, nem is csaltam". Lehet, hogy a kliensed nem tiszta forrásból való, és esetleg nem is tudsz róla. Javasoljuk hogy vedd meg az eredeti klienset, azzal biztosan nem fogsz ráfázni. Minecraft megvétele.
 15. Tilos bármilyen módon LAGOLTATNI a szervert! (LAG-olás = akadozás)
  • Ne tarts sok állatot egy helyen!
  • Ne építs körbefutó redstone jelet!
  • A tölcsérjeidet ne hagyd bedugulni, mindig üresen hagyd ott őket.
  • Az XP farmodon ne hagyd felgyűlni a MOB-okat! Ne légy AFK a mobspawnered mellett!
  • Ha bármilyen hasonló vagy egyéb módon laggoltatsz, BAN-t (kitiltás) kaphatsz érte.
 16. Tilos úgynevezett AFK gépet használni. Ezek olyan szerkezetek, amik mozgásban tartanak téged, hogy ne kerülj AFK állapotba. Ezért ranglevonás jár, egy ranggal visszább kerülsz. Ezt minden esetben kivizsgáljuk az ügy az Avalion Tanács elé kerül. Súlyos esetben ideiglenes BAN-t (kitiltás) kaphatsz büntetésként.
 17. Igazságos elbírálásról az Avalion Tanács gondoskodik egy ADMIN vezetésével, bármilyen ügyben kérhetsz tárgyalást. Kivizsgáljuk az ügyedet mindkét felet meghallgatva. Az Avalion Tanács (AT) döntése ellen kifogással élhetsz , ebben az esetben az ügyedet Avalion Legfelsőbb Tanács (ALT) tárgyalja három ADMIN együttes jelenlétében .
 18. A szerver nyelve: magyar. A chaten  csak magyar nyelven szabad írni, kommunikálni, kivéve magyar mondatokba beírt minecraft kifejezések illetve a blokkok nevei, ezeket lehet mondatokba beilleszteni. Idegennyelv használata esetén némítást adunk.
 19. Chat szabályai összefoglalva: A chaten másokat tisztelj , ne zaklass senkit. A játkosok nézeteit tiszteldm ne említs a fenn felsorolt szabályok szerint poltikai szereplőket, vallási , ideológiai , nemi identitásra vonatkozó megjegyzéseket kerüld. Idegen nyelv használata teljes mondatban nem engedélyezett, kivéve a szerver üzenetei, hibaüzenetek esetében. Tiszteld mások nyelvét, származását. 

Lehetséges főbb cselekmények  és büntetéseik:

 1. Rombolás: figyelmeztetés , tempban és ban
 2. Trollkodás: figyelmeztetés, jail, tempban és ban 
 3. Játékos, staff tag sértegetése: tempban  és ban 
 4. Más szerver hirdetése : ban 
 5. Politikai, vallási , ideológiai, kisebbségi megjegyzések: ban
 6. Obszcén építmények építése, obszéc szavak használata, obszéc karakternevek: tempban és ban
 7. Sexuális célzatú zaklatás: ban

Fenn említett cselekmények büntetése Admin, Staff tag általi kizásárt, némítást, börtönt vonhat maga után. Legenyhébb esetben figyelmeztetést adunk.

Amiket szabad:

 1. Bárhol építkezhetsz, ahol üres területet találsz, lefoglalod magadnak, vagyis levéded, és már a tiéd is. Egy levédés nagysága 500.000 blokknyi lehet. Ha nagyobbat szeretnél levédeni, hibaüzenetet kapsz. 5 ekkora telked lehet összesen.
 2. Használhatod az eventpályákat, mobarénákat, piacot, Creava-t, SkyBlock-ot, Faction-t (klánok), stb. Mindent amit a szerver kínál.
 3. Kérhetsz segítséget staffjainktől (HELPOP), ha ráérnek segíteni fognak. Ha nem válaszolnak azonnal, légy türelmes, akkor éppen másnak segítenek. Ne légy erőszakos, legyél udvarias, hamarabb kapsz segítséget.
 4. Rendezhetsz eventeket ha van kedved hozzá. A szükséges feltételeket neked kell hozzá megteremtened.
 5. Használhatod a FaceBook csoportunk fórumát, hogy megossz képeket, beszélgess a többiekkel, stb. Mindössze azt kérjük, hogy ezt kulturált módon tedd. Itt találhatod: Avalion Minecraft
 6. Használhatsz DC (discord)-t a beszélgetésre. Keresd Zumix-moderátort további információkért.

Adatok védelme:

 1. Garantáljuk, hogy a felhasználói nevedet, és a hozzá tartozó jelszavadat nem adjuk ki senkinek. Ha elfelejtetted a jelszavadat, akkor keresd meg az egyik ADMINt, aki megfelelő azonosítás után segíteni fog neked.
 2. Ha a játékban felmerülő bármilyen hibából kifolyólag eltűnne bármid, akár pénz, vagy eszköz, vagy XP pont, a szerver nem tudja azt neked visszaadni. Ez egy ingyenes szerver, és a Minecraft közösségi szerverének fejlesztése is ingyenes, amatőrök által karbantartott szolgáltatás. Mint ilyen, tele van hibával, és bármikor jelentkezhet egy váratlan hiba, ami adatvesztéshez vezethet. Ha ezt a kompenzációt felvállalnánk, akkor "mindenkinek állandóan eltűnne mindene", az ügyeskedők rögtön akcióba lépnének. Tehát ez nem járható út. Azt javasoljuk, hogy az értékeidet kilépéskor tedd egy levédett ládába, tapasztalataink szerint ez az egyik legbiztonságosabb tárolási forma.
 3. A MAP, vagyis a teljes térkép biztonsága kiemelt fontosságú a számunkra. Indulásunk óta nem volt MAP reset, és ez így is marad. Arra törekszünk, hogy amit építesz, azt évek múlva is megtaláld a szerverünkön.
 4. A játékidőd csak a regisztrált karakteredet illetim azt em rakjuk át senkinek másik karakterre. Ezzel biztosítjuk, hogy ügyeskedők ne csaljanak a játékidővel úgy, hogy több karakterrel gyűjtik az időt. Kivétel a Veterán rang, ahol megengedett, hogy 6 havonta egyszer átköltözz egy másik karakterre.

Módosítva 2019.01.13. - tapini-főadmin